Grønefed regenerative forening – Med naturen som partner

I gangavstand til Jærens flotteste strender ligger Grønefed Kulturtun og Ogna Scene. I disse omgivelsene holder også Grønefed regenerative forening til. Vi blir flere og vi bor tettere, men ønsket om å kunne dyrke sin egen mat på en bærekraftig måte er i vår tid sterkt økende. I grønefed regenerative forening følger vi et prosjekt utviklet i samarbeid med Høgskulen for grøn utvikling (HGUt) hvor vi skal lære om regenerativ dyrking og hvordan det virker i praksis. Foruten masse sosialt samvær har vi også mulighet til å få litt kulturelt påfyll på et av Ogna Scenes mange arrangementer. Grønefed regenerative – Natur og kultur i skjønn forening!

Om Grønefed regenerative forening

Grønefed regenerative forening er en frivillig, ideel organisasjon som i stor grad baseres på frivillig arbeid. Medlemskap er åpent for alle. Det overordnede formål er å føre samfunnet i takt med økosystemet, som både mennesker og jordbruk er en del av. Som medlem i foreningen er du aktivt med på å bygge det rikeste økosystemet i naturen, levende jord. Ordet regenerativ kommer fra det latinske «regenerare» og betyr fornying. Natur er evig fornying, og regenerativt landbruk er matproduksjon som fornyer natur. Her er det ikke pløying, ikke sprøyting med gift, og heller ikke bruk av kjemisk produsert næring. I stedet blir organisk materiale lagt oppå jorda – slik det skjer i naturen. Kompost og treflis blir omdannet til plantenæring i et komplekst samspill mellom planterøtter og mikroliv, mange farger, og ei jord full av liv.

Nyheter

Hold deg oppdatert om hva som skjer i Grønefed regenerative forening. Her under nyheter vil vi dele informasjon om blant annet foreningen, arrangementer og annen viktig informasjon og inspirasjon.

Kommende events

Kommende events

Title of picture

10 mars 2020

Title of picture

10 mars 2020

Title of picture

10 mars 2020