Grønefed Andelslandbruk informasjonsmøte

Det ble et meget hyggelig informasjonsmøte i dag med godt oppmøtte. Takk til alle som kom! Møtet startet med at professor Dag Jørund Lønning hadde en innføring i regenerativt landbruk og om hvorfor området i Grønefed er så spennende og godt egnet til dette. (Tusen takk for en inspirerende og lærerik innføring i et spennende univers.) Vi gikk gjennom hva en andel inkluderer, og hva hver andelshaver forplikter seg til. Her er en kort oppsummering:

Utover det å dyrke vil det være mange sosiale tilstelninger og flere kurs rundt det vi skal drive med:

-To kurs med Dag Jørund Lønning (vår og høst)

-Kurs/foredrag med Fru Johnsens sopp og nyttevekster – med utflukt

-Kurs/foredrag med Heidi Nettland Berge – «Bruk alt»

-Festkveld med Arne Nese (Ekte Matglede) 4 retters middag hvor menyen er satt sammen av matvarer fra andelslandbruket.

-Regenerativ pubkveld hver første onsdag i mnd. (Kl.19:00-22-.00)

-Høstmarked og to familiedager organisert sammen med andelshavere.

I tillegg til at andelshaveren får sin tildelte mengde av hver avling får en også:

-20% rabatt på billetter til alle arrangement i regi av Ogna Scene (gjelder ikke arrangementene til f.eks. Jæren viseklubb og Jæren og Dalane Progrock klubb.)

-Fiskerett i Helgåvannet inkludert lån av båt/kano.

Hver andelshaver forplikter seg til å bidra med 20 dugnadstimer i året for andelslandbruket.
En andel er i utgangspunktet beregnet for en person. Det er mulig å dele en andel (maks 2personer) hvor man da kan dele på de 20 dugnadstimene. Den tildelte mengden av avlingen blir den samme. På de inkluderte kurs og arrangement må da den ene betale en egenandel hvis begge vil delta.

Prisen pr. andel er satt til 10.000 kr/år. Beløpet kan deles i to avbetalinger (vår/høst) om ønskelig.

Så snart vi har fått nok påmeldinger til å sette i gang vil det bli et «stiftelsesmøte» hvor det blir valg av styre og bestemt nærmere hva som skal dyrkes. Beregnet start på planting er rundt 1.mai.

Send oss gjerne spørsmål om det er noe du lurer på. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email